´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 58

Stiati ca... Leonardo Da Vinci ...

Stiati ca ...  Leonardo Da Vinci 1452-1519 a fost unul dintre cei mai buni pictori intalniti pana in prezent? Avand o personalitate si un talent extraordinar da Vinci a fost pictor, sculptor, arhitect, muzician, om de stiinta, matematician, inginer, inventator, anatomist, geologist, botanist si scriitor. Geniul sau a condensat idealului umanist al Renasterii. Mintea si personalitatea lui da Vinci erau super-umane si nemaintalnite. Viata lui intima este un subiect controversat. Se pare ca da Vinci avea inclinatii sodomice. Sanatatea i se deterioreaza din cauza unui atac vascular cerebral si inima sa inceteaza sa mai bata in data de 2 mai 1519.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 229 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... Amadeo Modigliani 1884-1920 ...

Stiati ca ...  Amadeo Modigliani 1884-1920 a fost un pictor si sculptor italian ce a urcat in principal in Franta? Modigliani a avut un stil modern, caracterizat de fetele similare cu mastile si lungirea formelor. Acesta a murit din cauza meningitei, accentuata de saracie, multa munca si dependenta de alcool si droguri. Iubita lui, Hebouterne era insarcinata in noua luni cand Modigliana a murit si s-a aruncat de la al cincilea etaj impreuna cu copilul ei nenascut la o zi dupa moartea lui Modigliani. Cei doi sunt inmormantati in acelasi loc.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 230 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... Paul Cezanne 1839-1906 ...

Stiati ca ...  Paul Cezanne 1839-1906 a fost un artist francez al curentului Post-Impresionist a carui munca a ajutat la tranzitia dintre conceptia din secolul XIX spre o cu totul alta lume a artei in secolul XX? Cezanne formeaza podul dintre Impresionismul secolului XIX si Cubismul secolului XX. In timp ce lucra pe teren o furtuna l-a prins pe Cezanne, insa acesta a hotarat sa lucreze mai mult de doua ore chiar daca ploua. Pe drumul spre casa a lesinat si a fost dus de un sofer care era in trecere pana unde locuia. Ingrijitoarea a incercat sa ii faca circulatia sa revina si a reusit intr-un final, insa dupa o zi Cezanne a murit din cauza penumoniei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 231 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... Claude Monet 1840-1926 ...

Stiati ca ...  Claude Monet 1840-1926 a fost fondaturul impresionismului francez si cel mai consistent si prolific practicant al filosofiei curentului impresionist de exprimare a propriilor perceptii prin natura? Numele de impresionism reiese din titlul unei picturi numita Impresie, Rasarit. A murit de cancer de plamani la varsta de 86 de ani. Acesta a insistat ca ceremonia de inmormantare sa fie simpla si de aceea au fost prezenti acolo doar 50 de oameni. Casa lui este una dintre principalele atractii din Giverny, fiind vizitata de turisti din toata lumea.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 232 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 55 56 57

58

59 60 61 »
«

»