´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 58

Stiati ca... Gustav Klimt 1862-1918 ...

Stiati ca ...  Gustav Klimt 1862-1918 a fost un pictor simbolist foarte celebru fiind unul dintre cei mai populari membrii ai seccesiunii vieneze? Subiectul principal al picturilor sale a fost trupul femeii, operele sale fiind marcate de un erotism aparte. Se spune ca acesta a avut numeroase legaturi si aventuri amoroase, insa totodata a avut o singura dragoste trainica, pe care a reprezentat-o in foarte multe tablouri. Acesta moarte din cauza unui atac cerebral la cateva luni dupa ce fusese numit membru de onoare al Academiilor din Viena si Munchen.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 229 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... Pablo Picasso 1881-1973 ...

Stiati ca ...  Pablo Picasso 1881-1973 a fost unul dintre cei mai influenti si celebri artisti ai secolului XX? Acesta a demonstrat ca are un talent artistic extraordinar, pictand intr-o maniera realista inca din copilarie. Un aspect interesant al operei sale este Perioada albastra, ce avut loc in perioada 1901-1904, perioada in care acesta a pictat numai in nuante de albastru sau verde albastrui rareori picturile continand si culori calde. Totodata Perioada Roz a fost caracterizata printr-un stil mai cald, ce continea culori calde precum portocaliul sau rozul si teme mai vesele. Acesta a murit in timpul unei cine cu familia, la varsta de 91 de ani ultimele sale cuvinte fiind "Beti pentru mine, beti pentru sanatatea mea, stiti ca eu nu mai pot sa beau".

Curiozitati: Curiozitatea numarul 230 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... Vincent van Gogh ...

Stiati ca ...  Vincent van Gogh 1853-1890 a fost unul dintre cei mai celebri pictori ai post impresionismului si ai picturii in general? A avut o influenta de neegalat asupra artei din secolul XX. Van Gogh iubea arta de la o varsta frageda, incepand sa deseneze in copilarie, insa doar la varsta de 20 de ani a inceput sa picteze cu adevarat. Doar in 10 ani a pictat peste 2100 de opere. Povestea mortii lui Van Gogh, sau cel putin pasii pana la moartea lui sunt o intamplare destul de interesanta.In 1888 Van Gogh se napusteste asupra lui Paul Gauguin cu un cutit, insa dandu-si seama ce fapta ar fi putut sa comita,se intoarce acasa si isi taie urechea. Se pare ca in 1889 sanatatea mentala a lui Vang Gogh incepuse sa se deterioreze fiind internat intr-un spital. Insa starea lui nu s-a imbunatatit, ba chiar s-a inrautatit considerabil. Moartea sa a fost la fel de tragica, acesta sfarsind prin sinucidere cu un pistol in timp ce iesise pe camp sa picteze. Sicriul sau si intreaga camera in care au avut loc funeraliile au fost impodobite cu floarea soarelui, aceasta fiind floarea preferata a lui.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 231 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... Pierre-Auguste Renoir 1841-1919 ...

Stiati ca ...  Pierre-Auguste Renoir 1841-1919 a fost un pictor francez foarte celebru al impresionismului? Acesta s-a nascut in Franta intr-o familie ce apartineai clasei muncitoare. Si-a descoperit talentul in copilarie cand a fost ales sa picteze pe portelanuri. A inceut sa isi expuna picturile de la varsta de 23 de ani insa popularitatea a aparut mult mai tarziu. In anul 1982 s-a imbolnavit de artrita reumatoida, insa a continuat sa picteze chiar daca boala i-a afectat severe mobilitatea si era in scaun cu rotile. Se spune ca acesta isi lega pensula de mana paralizata pentru a picta, insa acesta e considerat doar un zvon fals deoarece Renoir a putut sa tina pensula in mana pana in ultima zi din viata si bandajele serveau prevenirii de iritatii ale pielii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 232 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 55 56 57

58

59 60 61 »
«

»