´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 61

Stiati ca... Madonna este cel ...

Stiati ca ...  Madonna este cel mai de succes artist solo de sex feminin?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 241 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... Julio Jose Iglesias ...

Stiati ca ...  Julio Jose Iglesias De La Cueva, cunoscut lumii intregi ca Julio Iglesias, s-a nascut in Madrid, pe 23 septembrie 1943? In anul 1960, Julio Iglesias studia dreptul si juca fotbal pentru Real Madrid, trei ani mai tarziu, cele doua posibile cariere creionate au devenit imposibile din cauza unui accident de masina in urma caruia a ramas paralizat pentru o lunga perioada de timp. Cariera muzicala a artistului a inceput in spital, cand a primit o chitara de la medicul care il ingrijea. Cu ajutorul muzicii si al familiei, Julio Iglesias a reusit sa se recupereze fizic, iar, in 1968, a castigat Benidorm International Song Festival, cu melodia "La vida sigue igual", care, mai tarziu, a fost folosita in filmul cu acelasi titlu, bazat pe povestea vietii artistului. Dupa ce in 1970 a reprezentat Spania la Eurovision, unde a castigat locul al patrulea, cariera lui Julio Iglesias a luat amploare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 242 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... poetul Vasile Alecsandri ...

Stiati ca ...  poetul Vasile Alecsandri a scris Imnul regal, care a devenit, in perioada regalitatii, imnul de stat al Romaniei, fiind intonat pentru prima data in 1884? Acest imn s-a intonat in Romania pana in 1947.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 243 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... cea mai veche ...

Stiati ca ...  cea mai veche carte de bucate a fost tiparita in Marea Britanie, de catre bucatarii regelui Richard al II-lea in jurul anului 1390? Cartea oferea ingredientele necesare pentru retele de mancare, nu si instructiuni de preparare sau catitatile necesare. Cartea de bucate a fost descoperita la biblioteca Universitatii din Manchester si interesant este ca unele dintre retele din carte sunt pregatite din cand in cand la cafeneaua bibliotecii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 244 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 58 59 60

61

62 63 64 »
«

»