´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 62

Stiati ca... a te inchina ...

Stiati ca ...  a te inchina e o forma de arta in Japonia, copiii fiind invatati sa-si incline capul la intrarea in scoala? Durata si unghiul de inclinare al corpului, atunci cand japonezul saluta, variaza in functie de persoana careia i se adreseaza.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 245 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... primul roman din ...

Stiati ca ...  primul roman din lume a fost scris de o femeie, Murasaki Shikibu - "Povestile lui Genji", publicat in Japonia, in anul 1000 i.Hr.?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 246 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... cel mai scump ...

Stiati ca ...  cel mai scump tablou din lume la aceasta data costa cel putin 250 de milioane de dolari? Aceasta a fost suma platita de familia regala din Qatar pentru un tablou pictat de Paul Cezanne, "Jucatorii de carti", tablou cumparat de la un foarte bogat om de afaceri grec, George Embiricos, decedat in 2011. Se pare ca incepand din 2014, tabloul va fi expus in cadrul galeriilor apartinand Muzeului National al Qatarului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 247 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... soprana americana Maria ...

Stiati ca ...  soprana americana Maria Callas (cu origini grecesti) a fost considerata "primadonna assoluta", la mijlocul secolului al XX-lea? Succesul ei s-a bazat pe unicitatea tehnicii de interpretare si pe expresivitatea dramatismului afisat pe scena.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 248 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 59 60 61

62

63 64 65 »
«

»