´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 63

Stiati ca... poetul Vasile Alecsandri ...

Stiati ca ...  poetul Vasile Alecsandri a scris Imnul regal, care a devenit, in perioada regalitatii, imnul de stat al Romaniei, fiind intonat pentru prima data in 1884? Acest imn s-a intonat in Romania pana in 1947.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 249 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... cea mai veche ...

Stiati ca ...  cea mai veche carte de bucate a fost tiparita in Marea Britanie, de catre bucatarii regelui Richard al II-lea in jurul anului 1390? Cartea oferea ingredientele necesare pentru retele de mancare, nu si instructiuni de preparare sau catitatile necesare. Cartea de bucate a fost descoperita la biblioteca Universitatii din Manchester si interesant este ca unele dintre retele din carte sunt pregatite din cand in cand la cafeneaua bibliotecii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 250 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... a te inchina ...

Stiati ca ...  a te inchina e o forma de arta in Japonia, copiii fiind invatati sa-si incline capul la intrarea in scoala? Durata si unghiul de inclinare al corpului, atunci cand japonezul saluta, variaza in functie de persoana careia i se adreseaza.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 251 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... primul roman din ...

Stiati ca ...  primul roman din lume a fost scris de o femeie, Murasaki Shikibu - "Povestile lui Genji", publicat in Japonia, in anul 1000 i.Hr.?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 252 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 60 61 62

63

64 65 66 »
«

»