´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 66

Stiati ca... in vremea lui ...

Stiati ca ...  in vremea lui Shakespeare, gramatica si scrisul nu erau foarte standardizate, asa ca el a ajutat la evolutia limbii engleze?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 261 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... una dintre cele ...

Stiati ca ...  una dintre cele mai scumpe carti din lume se numeste "Codex Leicester de Leonardo da Vinci? Aceasta carte a fost cumparata in 1994 de catre fondatorul companiei Microsoft, Bill Gtaes, pentru suma de 30,8 milioane de dolari. Este o colectie de 72 de pagini, extrase din scrierile stiintifice si filozofice ale lui da Vinci, deosebindu-se prin particularitatea de a fi scrisa invers (scriere speculara, in oglinda), fiind necesara o oglinda pentru a citi textul corect.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 262 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... artistii secolului al ...

Stiati ca ...  artistii secolului al XVI-lea erau maestri in crearea de false proportii spatiale, iar Roma ofera o colectie unica cu aceste iluzii optice? Un astfel de exemplu este Galeria del Borromini (Palazzo Spada) care pare lunga de 20 de metri, dar, in realitate, masoara doar 9 metri. Secretul sta in asezarea descrescatoare a coloanelor, a desenelor de pe tavan si podea, totul este proiectat astfel incat sa creeze acest efect scenografic. Artistii vroiau sa pacaleasca ochiul pentru ca o lucrare sa para mult mai impunatoare decat era.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 263 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... Thomas Wolfe obisnuia ...

Stiati ca ...  Thomas Wolfe obisnuia sa scrie stand in picioare? In acest fel, elimina tensiunile din coloana vertebrala si isi imbunatatea respiratia.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 264 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 63 64 65

66

67 68 69 »
«

»