´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 69

Stiati ca... muzeul Pr Zosim ...

Stiati ca ...  muzeul Pr. Zosim Oancea din Sibiel gazduieste cea mai mare expozitie de icoane pe sticla din Transilvania? O splendoare de creativitate artistica de inspiratie religioasa nascuta din bogatia traditiei crestine ortodoxe si din fantezia pictorilor tarani romani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 273 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... la muzeul din ...

Stiati ca ...  la muzeul din orasul Gabrovo se afla expus un exemplar al primei monede bulgare, o bancnota in valoare de 20 de leva? Este de culoare deschisa, poarta numarul 000001 si are dimensiunile de 15/99 mm. Ea a fost emisa pe data de 1 aug. 1885, cand tanarul stat bulgar a inceput o viata economica mai intensa si vechile monede de aur si argint devenisera incomode.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 274 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... prima carte publicata ...

Stiati ca ...  prima carte publicata a fost Epopeea lui Ghilgames, scrisa in anul 3000 i. H.? Cartea a fost scrisa folosind alfabetul cuneiform, bazat pe simboluri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 275 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... in 1912 cand ...

Stiati ca ...  in 1912, cand a fost furat din muzeul Luvru tabloul Mona Lisa apartinandu-i lui Leonardo da Vinci, au fost vandute in lume 6 falsuri la preturi colosale? Tabloul original a fost gasit abia dupa 3 ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 276 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 66 67 68

69

70 71 72 »
«

»