´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 7

Stiati ca... la sfarsitul secolului ...

Stiati ca ...  la sfarsitul secolului al XVI-lea si inceputul secolului al XVII-lea, toate rolurile feminine din piesele de teatru ale lui Shakespeare erau interpretate de catre barbati? La vremea respectiva, femeilor le era interzis sa urce pe scena!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 25 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... Leonardo da Vinci ...

Stiati ca ...  Leonardo da Vinci nu a fost doar un pictor talentat ci si un savant de geniu? El a realizat studii de anatomie a omului, consemnandu-si observatiile stiintifice in asa fel incat ele sa poata fi citite doar in oglinda. El voia ca, in acest fel, biserica catolica sa nu-i afle teoriile, diferite de conceptiile religiei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 26 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... in muzeul memorial ...

Stiati ca ...  in muzeul memorial "Nicolae Grigorescu" din Campina se afla un album conceput de scriitorul Alexandru Vlahuta, cuprinzand fotografiile a 226 de tablouri ale lui Grigorescu, cu textul explicatiilor in limba franceza? Pe baza acestui valoros album, cercetatorii au pornit in cautarea originalelor care le erau necunoscute. Asa se face ca o pictura a maestrului a fost gasita, dupa 1944, la o negustoreasa din Buzau. Nebanuind valoarea tabloului, aceasta ii scosese rama si-l folosea drept capac pentru putina de varza.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 27 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... pentru majoritatea oamenilor ...

Stiati ca ...  pentru majoritatea oamenilor, tablourile lui Vincent Van Gogh au, in prezent, un pret exagerat? Totusi, in timpul vietii sale, artistul nu a reusit sa vanda decat un singur tablou, si acela fratelui sau, proprietar al unei galerii de arta!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 28 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 4 5 6

7

8 9 10 »
«

»