´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 74

Stiati ca... numele curentulului impresionism ...

Stiati ca ...  numele curentulului "impresionism" din pictura provine de la unul din tablourile lui Monet: Impression, soleil levant?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 293 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... cea mai mare ...

Stiati ca ...  cea mai mare biblioteca din lume gazduieste si ofera cititorilor sai peste 18 milioane de carti? Colectiile includ totodata si 12 milioane de fotografii, 4 milioane de carti si 53 de milioane de manuscrise.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 294 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... in muzeul memorial ...

Stiati ca ...  in muzeul memorial "Nicolae Grigorescu" din Campina se afla un album conceput de scriitorul Alexandru Vlahuta, cuprinzand fotografiile a 226 de tablouri ale lui Grigorescu, cu textul explicatiilor in limba franceza? Pe baza acestui valoros album, cercetatorii au pornit in cautarea originalelor care le erau necunoscute. Asa se face ca o pictura a maestrului a fost gasita, dupa 1944, la o negustoreasa din Buzau. Nebanuind valoarea tabloului, aceasta ii scosese rama si-l folosea drept capac pentru putina de varza.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 295 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... cea mai mica ...

Stiati ca ...  cea mai mica pictura din lume a fost realizata de un artist flamand pe un bob de porumb, reprezentand un morar cu moara sa?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 296 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 71 72 73

74

75 76 77 »
«

»