´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 76

Stiati ca... in multe orase ...

Stiati ca ...  in multe orase, exista statui reprezentand un personaj calare? Un cal care sta in doua picioare simbolizeaza moartea stapanului sau pe campul de batalie. Un cal care tine un picior din fata ridicat simbolizeaza moartea stapanului in urma ranilor capatate in lupta, iar un cal care are toate cele patru picioare asezate pe soclu indica faptul ca personajul uman reprezentat a murit de moarte buna!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 301 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... faimoasele picturi rupestre ...

Stiati ca ...  faimoasele picturi rupestre din pestera de la Lascaux (Franta) au o vechime de mii de ani? Ele au fost insa descoperite abia in anul 1940 de catre doi tineri aflati in cautarea cainelui lor, care cazuse intr-o crapatura a solului. Turistii nu pot insa admira picturile originale. Acestora le este prezentata o pestera din apropiere, in care au fost reproduse desenele preistorice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 302 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... la sfarsitul secolului ...

Stiati ca ...  la sfarsitul secolului al XVI-lea si inceputul secolului al XVII-lea, toate rolurile feminine din piesele de teatru ale lui Shakespeare erau interpretate de catre barbati? La vremea respectiva, femeilor le era interzis sa urce pe scena!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 303 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... dramaturgul englez William ...

Stiati ca ...  dramaturgul englez William Shakespeare pare sa fi fost un mare iubitor de animale, intrucat in piesele sale sunt mentionate 180 de specii de animale reale sau imaginare?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 304 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 73 74 75

76

77 78 79 »
«

»