´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 76

Stiati ca... in muzeul memorial ...

Stiati ca ...  in muzeul memorial "Nicolae Grigorescu" din Campina se afla un album conceput de scriitorul Alexandru Vlahuta, cuprinzand fotografiile a 226 de tablouri ale lui Grigorescu, cu textul explicatiilor in limba franceza? Pe baza acestui valoros album, cercetatorii au pornit in cautarea originalelor care le erau necunoscute. Asa se face ca o pictura a maestrului a fost gasita, dupa 1944, la o negustoreasa din Buzau. Nebanuind valoarea tabloului, aceasta ii scosese rama si-l folosea drept capac pentru putina de varza.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 301 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... cea mai mica ...

Stiati ca ...  cea mai mica pictura din lume a fost realizata de un artist flamand pe un bob de porumb, reprezentand un morar cu moara sa?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 302 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... folosind razele X ...

Stiati ca ...  folosind razele X, sub pictura vizibila a tabloului "Mona Lisa" au fost descoperite alte 3 versiuni anterioare?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 303 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... in 1912 cand ...

Stiati ca ...  in 1912, cand a fost furat din muzeul Luvru tabloul Mona Lisa apartinandu-i lui Leonardo da Vinci, au fost vandute in lume 6 falsuri la preturi colosale? Tabloul original a fost gasit abia dupa 3 ani!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 304 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 73 74 75

76

77 78 79 »
«

»