´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 77

Stiati ca... pentru majoritatea oamenilor ...

Stiati ca ...  pentru majoritatea oamenilor, tablourile lui Vincent Van Gogh au, in prezent, un pret exagerat? Totusi, in timpul vietii sale, artistul nu a reusit sa vanda decat un singur tablou, si acela fratelui sau, proprietar al unei galerii de arta!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 305 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... galbenul este o ...

Stiati ca ...  galbenul este o culoare des intalnita in tablourile lui Vincent Van Gogh? Unii cercetatori afirma insa ca omniprezenta galbenului se datoreaza faptului ca Van Gogh nu-l putea percepe intrucat era... daltonist! Aceasta afectiune ar fi fost, se pare, o consecinta a consumului mare de alcool.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 306 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... in unele cluburi ...

Stiati ca ...  in unele cluburi din Nairobi, capitala Kenyei, muzicantii sunt nevoiti uneori sa cante inchisi in niste custi de fier montate pe scena? De fapt, cantaretii nu-si pot permite sa cumpere instrumente muzicale, asa ca acestea le sunt puse la dispozitie de catre proprietarii cluburilor. De teama insa ca artistii ar putea pleca cu tot cu instrumente, patronii localurilor ii inchid dupa gratii!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 307 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... J.K Rowling autoarea ...

Stiati ca ...  J.K. Rowling, autoarea cartilor cu Harry Potter, ar castiga aproximativ 100.000 de euro pe saptamana? Aceasta scriitoare britanica este astazi cel mai vandut autor, dupa Shakespeare!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 308 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 74 75 76

77

78 79 80 »
«

»