´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 78

Stiati ca... in Muzeul de ...

Stiati ca ...  in Muzeul de Arta Moderna din New York, tabloul lui Henri Matisse intitulat "Corabia" a ramas suspendat cu capul in jos timp de 47 de zile la rand, fara ca vreunul din cei 116.000 de vizitatori sa-si dea seama de inadvertenta? In cele din urma, eroarea a fost remarcata de un student.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 309 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... cuvantul quot nuvela ...

Stiati ca ...  cuvantul "nuvela" este de origine latina si inseamna "istorie", "istorisire"? Cea mai veche nuvela cunoscuta a fost scrisa de o autoare japoneza, in secolul al Xl-lea! Desi, pe atunci, limba oficiala a Japoniei era chineza, nuvela a fost scrisa in japoneza. Ea istoriseste, in 600.000 de cuvinte, peripetiile unui print ratacitor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 310 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... la statuile romane ...

Stiati ca ...  la statuile romane capetele erau detasabile? Ingenioasa idee se dovedea foarte practica nu doar atunci cand statuile erau sculptate, ci si atunci cand trebuiau deplasate. In plus, aceasta caracteristica permitea inlocuirea unui cap cu un altul, daca persoana reprezentata murea sau cadea in dizgratie. Din cate se vede, romanii nu duceau deloc lipsa de idei!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 311 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... cea mai mare ...

Stiati ca ...  cea mai mare galerie de arta din lume este gazduita de Palatul de Iarna al orasului Sankt Petersburg, din Rusia? Vizitatorii pot parcurge aici 322 de galerii, in care sunt expuse aproximativ 3 milioane de opere de arta. Daca aveti cumva intentia de a vedea totul intr-o singura zi, va uram mult succes!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 312 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 75 76 77

78

79 80 »
«

»