´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 79

Stiati ca... cea mai mare ...

Stiati ca ...  cea mai mare statuie din lume este Muntele Rushmore, unde sunt sculptate in stanca chipurile a 4 presedinti americani? Inaltimea lor este de 18 m.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 313 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... prima carte de ...

Stiati ca ...  prima carte de istorie universala a fost publicata de Rashid-Eddin din Persia in 1311?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 314 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... muzeul de Istorie ...

Stiati ca ...  muzeul de Istorie Medicala Mutter a fost fondat in anul 1858, in orasul Philadelphia din statul american Pennsylvania, de catre medicul Thomas Dent Mutter, pentru a-i initia pe studentii scolilor de medicina in tainele anatomiei umane si ale anomaliilor pe care aceasta le poate manifesta? Muzeul este unul al patologiei, al vechilor instrumente medicale si al exponatelor biologice. Institutia este cunoscuta mai ales pentru vasta sa colectie de cranii, dar prezinta si numeroase elemente biologice unice. Intre acestea, cadavrul unei femei transformata in lesie in pamantul in care a fost ingropata, gemenii siamezi ce impart acelasi ficat sau acelasi craniu, scheletul unui copil cu doua capete si multe alte exponate hidoase.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 315 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... cele mai vechi ...

Stiati ca ...  cele mai vechi picturi ale oamenilor preistorici infatiseaza diverse animale, cercetatorii speculand ca aceste picturi au fost realizate deoarece oamenii credeau ca prin aceste reprezentari reusesc sa "prinda" sufletul animalelor? Pe de alta parte, in lipsa unui limbaj eficient de comunicare intre oameni, aceste reprezentari artistice primitive puteau la fel de bine sa reprezinta o modalitate instinctiva de comunicare cu ceilalti, de transmitere a informatiei practice sau de exprimare a sentimentelor catre ceilalti.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 316 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 76 77 78

79

80 »
«

»