´╗┐

Stiati ca ... arta si cultura

curiozitati despre arta si cultura - pagina 8

Stiati ca... faimoasele picturi rupestre ...

Stiati ca ...  faimoasele picturi rupestre din pestera de la Lascaux, Franta au o vechime de mii de ani? Ele au fost insa descoperite abia in anul 1940 de catre doi tineri aflati in cautarea cainelui lor, care cazuse intr-o crapatura a solului. Turistii nu pot insa admira picturile originale. Acestora le este prezentata o pestera din apropiere, in care au fost reproduse desenele preistorice.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 29 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... William Shakespeare pare ...

Stiati ca ...  William Shakespeare pare sa fi fost un mare iubitor de animale, intrucat in piesele sale sunt mentionate 180 de specii de animale reale sau imaginare?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 30 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... la statuile romane ...

Stiati ca ...  la statuile romane capetele erau detasabile? Ingenioasa idee se dovedea foarte practica nu doar atunci cand statuile erau sculptate, ci si atunci cand trebuiau deplasate. In plus, aceasta caracteristica permitea inlocuirea unui cap cu un altul, daca persoana reprezentata murea sau cadea in dizgratie. Din cate se vede, romanii nu duceau deloc lipsa de idei!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 31 din categoria stiati ca... arta si cultura

Stiati ca... goticul este un ...

Stiati ca ...  goticul este un termen care la origine a circulat printre artistii italieni din perioada Renasterii? In comparatie cu cladirile clasice, catedralele gotice medievale erau atat de "grosolane" incat doar gotii sau niste oameni barbari le puteau produce.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 32 din categoria stiati ca... arta si cultura

« 5 6 7

8

9 10 11 »
«

»