´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie noi

Stiati ca... la data de ...

Stiati ca ...  la data de 29 iulie 1958, presedintele Eisenhower a semnat actul prin care s-a infiintat Agentia Spatiala Americana (NASA)? Succesul programului spatial american i se datoreaza in mare parte cercetatorului german Wernher von Braun, realizatorul rachetelor balistice V 2. El este cel care a dus la prima lansare cu success a unui satelit american la 31 ianuarie, Explorer-1 si a pus la punct primul zbor al americanilor in cosmos.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 1 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... la data de ...

Stiati ca ...  la data de 4 octombrie 1957, de pe cosmodromul Baikonur, pe atunci un teren secret, numit in documentele oficiale "ploshadka Nr.2", a fost lansata cu succes o racheta cu primul satelit artificial al Pamantului denumit Sputnik-1? Acest eveniment a avut o reactie colosala, determinand cursa de cucerire a spatiului cosmic, in care s-au antrenat Rusia, pe atunci URSS si SUA.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 2 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... cometa 67P Churyumov-Gerasimenko ...

Stiati ca ...  cometa 67P/Churyumov-Gerasimenko are un diametru de aproximativ 4 km si se deplaseaza prin spatiu cu o viteza de 135000 km/h? iar in data de 13 august 2015 se va afla la cea mai mica distanta fata de Soare.

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 3 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... la 12 noiembrie ...

Stiati ca ...  la 12 noiembrie 2014, la ora 11:03 (ora Romaniei), robotul Philae s-a desprins de sonda spatiala Rosetta si a devenit primul robot care a ajuns pe o cometa?

Curiozitati noi: Curiozitatea numarul 4 din categoria stiati ca... astronomie

1

2 3 4 »
«

»