´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 10

Stiati ca... cimpanzeul Enos a ...

Stiati ca ...  cimpanzeul Enos a devenit prima maimuta care a zburat pe orbita Pamantului si care s-a intors in viata pe pamant? Misiunea sa a avut loc pe 29 noiembrie 1961 si s-a dovedit un real succes, pregatind o misiune asemanatoare pe orbita a astronautului american John Glenn. Enos a petrecut in spatiu 3 ore si 22 de minute si a inconjurat de doua ori Pamantul. Misiunea cimpanzeului la bordul rachetei Mercury Atlas a intampinat ceva dificultati, insa acesta a aterizat in siguranta in Oceanul Pacific. Enos a murit 11 luni mai tarziu de dizenterie. NASA a precizat ca moartea acestuia nu a avut nicio legatura cu zborul sau in spatiu.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 37 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... in anul 1961 ...

Stiati ca ...  in anul 1961 l-au trimis pe cimpanzeul Ham sa calatoreasca dincolo de Terra intr-o racheta Mercury Redstone? Acesta avea sa pregateasca lansarea cu succes in spatiu a primului astronaut american, Alan B. Shepard. Ham a revenit in siguranta pe Pamant si a fost recompensat cu un mar si jumatate de portocala. Misiunea cimpanzeului a durat 16 minute si 39 secunde si a atins o altitudine de 252.000 de metri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 38 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... in anul 1947 ...

Stiati ca ...  in anul 1947 Statele Unite au trimis in spatiu cateva musculite de fructe la bordul unei rachete?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 39 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... catelusa Laika a ...

Stiati ca ...  catelusa Laika a fost primul animal care a orbitat Terra fiind lansata in spatiu de sovietici in anul 1957? Catelusa cosmonaut a fost gasita pe strazile Moscovei si antrenata alaturi de alti doi caini in vederea primei calatorii a unei fiinte in spatiu. Ea a fost plasata la bordul capsulei spatiale Sputnik 2, insa din pacate, sovieticii nu au conceput si un traseu de intoarcere pentru Laika. Cainele a murit cand cabina in care se afla s-a supraincalzit, ramasitele sale fiind incinerate la intoarcerea pe Pamant.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 40 din categoria stiati ca... astronomie

« 7 8 9

10

11 12 13 »
«

»