´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 11

Stiati ca... in anii 39 ...

Stiati ca ...  in anii '50, americanii au efectuat mai multe zboruri cu soareci la bord? Zece ani mai tarziu, Uniunea Sovietica lanseaza porcusori de Guineea si broaste testoase. In perioada anilor '90, zborurile in spatiu au inclus iepuri, broaste, serpi, insecte, gandaci, paienjeni, pesti sau albine.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 41 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... in anul 1960 ...

Stiati ca ...  in anul 1960, naveta Sputnik 5 le-a dus in spatiu pe catelusele Belka si Strelka? Acestea au fost primele animale care au supravietuit unui zbor orbital.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 42 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... exista rapoarte ce ...

Stiati ca ...  exista rapoarte ce afirma faptul ca rusii au trimis in spatiu 13 caini in perioada 1957-1961?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 43 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... cimpanzeul Enos a ...

Stiati ca ...  cimpanzeul Enos a devenit prima maimuta care a zburat pe orbita Pamantului si care s-a intors in viata pe pamant? Misiunea sa a avut loc pe 29 noiembrie 1961 si s-a dovedit un real succes, pregatind o misiune asemanatoare pe orbita a astronautului american John Glenn. Enos a petrecut in spatiu 3 ore si 22 de minute si a inconjurat de doua ori Pamantul. Misiunea cimpanzeului la bordul rachetei Mercury Atlas a intampinat ceva dificultati, insa acesta a aterizat in siguranta in Oceanul Pacific. Enos a murit 11 luni mai tarziu de dizenterie. NASA a precizat ca moartea acestuia nu a avut nicio legatura cu zborul sau in spatiu.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 44 din categoria stiati ca... astronomie

« 8 9 10

11

12 13 14 »
«

»