´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 113

Stiati ca... asteroizii ce compun ...

Stiati ca ...  asteroizii ce compun centura de asteroizi sunt in general de trei tipuri: C - cu un continut mare de carbon si care domina ca numar; S - bogati in compusi de siliciu si metale; si M - cei mai rar intalniti, continand un procent mare de fier si nichel. Asteroizii bogati in carbon sunt cei ce se aseamana cel mai mult cu compozitia initiala a nebuloasei din care s-a format Sistemul Solar, pe cand cei silicati sugereaza ca au suferit transformari profunde de la formare pana in prezent. Pe langa aceste tipuri principale exista si altele, rar intalnite in aceasta zona. Pe langa aceste tipuri observate, ar trebui sa existe si un al patrulea, format din bazalt, tip de asteroizi extrem de rari, insumand doar 1% din estimari.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 449 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... centura de asteroizi ...

Stiati ca ...  centura de asteroizi este formata din aproximativ 220 din asteroizii ce formeazaau un diametru mai mare de 100 km? Un numar cuprins intre 700.000-1.700.000 de asteroizi au peste 1 km diametru. Se presupune ca in total ar fi cel putin de ordinul milioanelor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 450 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... in centura de ...

Stiati ca ...  in centura de asteroizi exista coliziuni ce lasa in urma praf, care luminat de Soare produce ceea ce se numeste lumina zodiacala?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 451 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... masa totala a ...

Stiati ca ...  masa totala a centurii de asteroizi este estimata la 4% din masa Lunii?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 452 din categoria stiati ca... astronomie

« 110 111 112

113

114 115 116 »
«

»