´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 12

Stiati ca... Luna se afla ...

Stiati ca ...  Luna se afla la doar 1.3 secunde-lumina departare de Pamant?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 45 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Soarele are circa ...

Stiati ca ...  Soarele are circa 4,76 miliarde de ani? Valoarea aceasta este confirmata de varsta celor mai batrani meteoriti, care este de circa 4,57 miliarde de ani (cu o eroare, in plus sau in minus, de un milion de ani).

Curiozitati: Curiozitatea numarul 46 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... misiunea Phoenix Mars ...

Stiati ca ...  misiunea Phoenix Mars Lander de pe Marte a transmis in 2008 informatii conform carora ar putea exista conditii privind prezenta unor microorgansime, adaptate apei in stare solida? Primele explorari, incepute in anul 1964, ofereau informatii insuficiente pentru formarea unei imagini, chiar si vagi, privind eventuala viata pe planeta, dar in prezent cercetatorii au la dispozitie o bogata colectie de date, cu privire la atmosfera, relieful, clima, schimbarea anotimpurilor, structura geologica. Acestea par a confirma ideea microorganismelor primitive, capabile sa-si duca traiul in putina apa inghetata identificata, chiar daca probabilitatea existentei lor este redusa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 47 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... obiecte misterioase au ...

Stiati ca ...  obiecte misterioase au fost observate de catre cercetatorii de la NASA intr-unul dintre inelele lui Saturn? Regiunea inelului F este plina de obiecte spatiale necunoscute, avand dimensiuni extrem de variate. Oamenii de stiinta de la NASA au descoperit, cu ajutorul observatorului spatial Cassini, obiecte misterioase, care au marimi de aproximativ 800 de metri, care perforeaza unul dintre inelele planetei Saturn, potrivit International Business Times. "Cred ca inelul F este cel mai ciudat inel al lui Saturn, iar ultimele probe preluate de la Cassini arata cum acesta este mult mai dinamic decat ne-am gandit vreodata", a spus Carl Murray, om de stiinta la Universitatea Queen Mary din Londra. "Aceste descoperiri ne arata ca regiunea inelului F arata ca o gradina zoologica, fiind plina de obiecte care au dimensiuni de la o jumatate de kilometru pana la marimea unei luni, precum Prometheus, de cateva sute de kilometri, creand un spectacol uimitor", a declarat Murray.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 48 din categoria stiati ca... astronomie

« 9 10 11

12

13 14 15 »
«

»