´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 12

Stiati ca... in anul 1961 ...

Stiati ca ...  in anul 1961 l-au trimis pe cimpanzeul Ham sa calatoreasca dincolo de Terra intr-o racheta Mercury Redstone? Acesta avea sa pregateasca lansarea cu succes in spatiu a primului astronaut american, Alan B. Shepard. Ham a revenit in siguranta pe Pamant si a fost recompensat cu un mar si jumatate de portocala. Misiunea cimpanzeului a durat 16 minute si 39 secunde si a atins o altitudine de 252.000 de metri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 45 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... in anul 1947 ...

Stiati ca ...  in anul 1947 Statele Unite au trimis in spatiu cateva musculite de fructe la bordul unei rachete?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 46 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... catelusa Laika a ...

Stiati ca ...  catelusa Laika a fost primul animal care a orbitat Terra fiind lansata in spatiu de sovietici in anul 1957? Catelusa cosmonaut a fost gasita pe strazile Moscovei si antrenata alaturi de alti doi caini in vederea primei calatorii a unei fiinte in spatiu. Ea a fost plasata la bordul capsulei spatiale Sputnik 2, insa din pacate, sovieticii nu au conceput si un traseu de intoarcere pentru Laika. Cainele a murit cand cabina in care se afla s-a supraincalzit, ramasitele sale fiind incinerate la intoarcerea pe Pamant.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 47 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... maimuta Baker a ...

Stiati ca ...  maimuta Baker a fost primul animal care a trait dupa un zbor efectuat cu o racheta balistica in 1959? Baker a ajuns pana la altitudinea de 579 de kilometri si o distanta de 2.735 kilometri, rezistand la o viteza de 16.000 de kilometri pe ora. Baker s-a intors acasa in siguranta dupa zborul ei in spatiu, insa a murit in 1984 de insuficienta renala.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 48 din categoria stiati ca... astronomie

« 9 10 11

12

13 14 15 »
«

»