´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 134

Stiati ca... atmosfera neptuniana inglobeaza ...

Stiati ca ...  atmosfera neptuniana inglobeaza pana la 10% din masa planetei? Metanul din atmosfera este cel care da planetei culoarea albastruie.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 533 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... in centrul planetei ...

Stiati ca ...  in centrul planetei Neptun se gaseste un nucleu compus din roca, invelit intr-o manta groasa formata din diverse tipuri de gheata (apa, amoniac, metan), iar la suprafata o atmosfera densa ce contine in mare parte hidrogen, heliu si urme de metan, amoniac si apa?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 534 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... centura Kuiper a ...

Stiati ca ...  centura Kuiper a suferit de-a lungul timpului destabilizari si modificari in structura, impuse de gravitatia planetei Neptun? Exista o serie intreaga de obiecte apartinand centurii Kuiper care sunt in rezonanta cu Neptun, acest lucru asigurandu-le supravietuirea pe termen lung. Cel mai intalnit tip de rezonanta este 2:3, pe care o impartaseste si Pluton; din aceasta cauza, chiar daca orbitele se intersecteaza, planeta si planetoidul nu vor intra niciodata in coliziune.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 535 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... datorita situarii sale ...

Stiati ca ...  datorita situarii sale, precum si masei apreciabile, Neptun are o influenta profunda asupra centurii Kuiper, in acelasi fel cum Jupiter modeleaza centura de asteroizi din vecinatatea sa?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 536 din categoria stiati ca... astronomie

« 131 132 133

134

135 136 137 »
«

»