´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 147

Stiati ca... atmosfera uraniana este ...

Stiati ca ...  atmosfera uraniana este formata in proportie de peste 80% din hidrogen, 15% heliu, peste 2% metan si urme de alte gaze: etan, acetilena, metil-acetilena, monoxid si dioxid de carbon, vapori de apa? Metanul este cel ce da culoarea albastra-verzuie a planetei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 585 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Uranus primeste doar ...

Stiati ca ...  Uranus primeste doar a 400-a parte din energia solara primita de Pamant, planeta fiind cea mai rece din Sistemul Solar, cu o temperatura de doar -216 grade Celsius? Este posibil ca Uranus sa fi pierdut o buna parte din caldura interna primordiala in urma ipoteticului impact ce i-a schimbat axa de rotatie. Dar explicatia poate fi si existenta unui mecanism ce impiedica transportul caldurii interne catre suprafata.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 586 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... planeta Uranus aproape ...

Stiati ca ...  planeta Uranus aproape nu elibereaza caldura deloc?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 587 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... structura interna a ...

Stiati ca ...  structura interna a planetei Uranus contine un nucleu de roca, invelit intr-o manta groasa de gheata, iar la suprafata elemente usoare ca hidrogenul si heliul, sub forma gazoasa? Gheata este de fapt in mare parte sub forma lichida, din cauza presiunii si temperaturii din interior, asemanandu-se mai degraba cu un ocean subteran de apa si amoniac.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 588 din categoria stiati ca... astronomie

« 144 145 146

147

148 149 150 »
«

»