´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 147

Stiati ca... Miranda pare prea ...

Stiati ca ...  Miranda pare prea mica pentru a avea activitate, insa ne arata cel mai ciudat relief extraterestru, cu canioane de 12 ori mai adanci decat Marele Canion?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 585 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Uranusul are 10 ...

Stiati ca ...  Uranusul are: 10 sateliti redusi ca dimensiune Puck, Belinda, Rosalid, Portia, Juliet, Desdemona, Cressida, Bianca, Ophelia, Cordelia), 5 sateliti mari ce au fost descoperiti cu telescoapele pamantene Miranda, Ariel, Umbriel, Titania, Oberon si pe orbitele indepartate intalnim alti sateliti, prea mici si putin importanti ca sa aiba un nume propriu?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 586 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... satelitii cat si ...

Stiati ca ...  satelitii, cat si inelele Uranusului se rotesc in jurul planului ecuatorial in sensul de rotatie al acesteia?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 587 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... la fel ca ...

Stiati ca ...  la fel ca toate celelalte planete mari ale sistemului solar, Uranus are un sistem de inele? Acestea sunt intunecate, la fel ca cele ale lui Jupiter, si compuse din roci de pana la cativa metri in diametru, la fel ca cele ale lui Saturn. Inelele sunt in numar de 13, si in afara de doua celelalte nu depasesc cativa kilometri in latime. Uranus a fost prima planeta, dupa Saturn, cunoscuta a avea inele.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 588 din categoria stiati ca... astronomie

« 144 145 146

147

148 149 150 »
«

»