´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 149

Stiati ca... anotimpurile pe Uranus ...

Stiati ca ...  anotimpurile pe Uranus sunt complet diferite decat pe celelalte planete, deoarece fiecare pol are parte de 42 de ani de lumina, pentru ca apoi sa urmeze alti 42 de ani de intuneric? Doar in timpul echinoctiilor, cand ecuatorul este indreptat catre Soare, exista o succesiune zi-noapte similara celei de pe Terra.care suntem obisnuiti pe Pamant si pe care o regasim pe celelalte planete.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 593 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... axa de rotatie ...

Stiati ca ...  axa de rotatie a Uranusului are o inclinatie de 98 de grade, aproape paralela cu planul sistemului solar? De fapt, in prezent s-a stabilit conventional aceasta inclinatie, ceea ce inseamna ca miscarea sa de rotatie estre retrograda, insa exista dezbateri pe aceasta tema in continuare. Ar putea fi considerata o inclinatie ceva mai mica de 90 grade, iar rotatia ar fi normala. Evident, din acest motiv nu se poate cunoaste clar care este polul nord si care este polul sud.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 594 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... O rotatie a ...

Stiati ca ...  O rotatie a Uranusului se efectueaza in aproape 17 ore si jumatate?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 595 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Uranus se afla ...

Stiati ca ...  Uranus se afla la o distanta de Soare de aproximativ 3 miliarde de kilometri (20 UA), planeta are nevoie de 84 de ani pentru a completa o orbita?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 596 din categoria stiati ca... astronomie

« 146 147 148

149

150 151 152 »
«

»