´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 149

Stiati ca... Uranus primeste doar ...

Stiati ca ...  Uranus primeste doar a 400-a parte din energia solara primita de Pamant, planeta fiind cea mai rece din Sistemul Solar, cu o temperatura de doar -216 grade Celsius? Este posibil ca Uranus sa fi pierdut o buna parte din caldura interna primordiala in urma ipoteticului impact ce i-a schimbat axa de rotatie. Dar explicatia poate fi si existenta unui mecanism ce impiedica transportul caldurii interne catre suprafata.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 593 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... planeta Uranus aproape ...

Stiati ca ...  planeta Uranus aproape nu elibereaza caldura deloc?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 594 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... structura interna a ...

Stiati ca ...  structura interna a planetei Uranus contine un nucleu de roca, invelit intr-o manta groasa de gheata, iar la suprafata elemente usoare ca hidrogenul si heliul, sub forma gazoasa? Gheata este de fapt in mare parte sub forma lichida, din cauza presiunii si temperaturii din interior, asemanandu-se mai degraba cu un ocean subteran de apa si amoniac.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 595 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... compozitia planetei Uranus ...

Stiati ca ...  compozitia planetei Uranus este in mare partea gheata de diverse tipuri (apa, amoniac, metan)? Exista o mica parte de hidrogen si heliu, si de asemenea o parte de roca. Proportiile acestor componente nu sunt exact cunoscute.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 596 din categoria stiati ca... astronomie

« 146 147 148

149

150 151 152 »
«

»