´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 171

Stiati ca... Enceladus este unul ...

Stiati ca ...  Enceladus este unul dintre cele trei corpuri din Sistemul Solar unde a fost observata activitate geologica, celelalte doua fiind Io (satelit al lui Jupiter) si Triton (satelit al lui Neptun)?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 681 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Titanul nu duce ...

Stiati ca ...  Titanul nu duce lipsa de hidrocarburi, substante ce stau la baza creaturilor vii asa cum le cunoastem noi, ce ii lipseste in primul rand este energia necesara vietii? Acest fapt insa se va modifica pentru a numita perioada de timp in momentul in care Soarele va deveni giganta rosie. In vreme ce Pamantul va fi parjolit si oceanele se vor fi evaporat, pe Titan clima va deveni blanda, temperatura va creste simtitor, si in bogatia de substante organice prezente s-ar putea ca viata, intr-o forma exotica, sa apara inca o data in Sistemul Solar. Cum aceasta perioada va dura doar cateva sute de milioane de ani, nu va fi posibila decat aparitia unor forme simple de viata, unicelulare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 682 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Titan alaturi de ...

Stiati ca ...  Titan, alaturi de Europa (satelit al lui Jupiter) si de Marte, sunt printre cele mai propice locuri pentru aparitia vietii? Unii cercetatori au sugerat ca ar putea exista viata pe Titan, folosind metanul in loc de apa si respirand hidrogen. Evident, criticile aduse acestor teorii sunt nenumarate, incepand cu faptul ca metanul nu este nici pe departe un solvent atat de eficient precum apa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 683 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... vanturile de pe ...

Stiati ca ...  vanturile de pe Titan au format dune, unele inalte de peste 300 metri si cu o lungime ce ajunge in unele cazuri la sute de kilometri?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 684 din categoria stiati ca... astronomie

« 168 169 170

171

172 173 174 »
«

»