´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 172

Stiati ca... relieful satelitului Titan ...

Stiati ca ...  relieful satelitului Titan este putin spectaculos? Scanarile radar au evidentiat putini munti peste 1 km, cu cratere care sunt erodate si umplute cu hidrocarburi depuse in urma ploilor de metan sau cu materiale expulzate de vulcani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 685 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... satelitul Titan este ...

Stiati ca ...  satelitul Titan este singurul corp ceresc cunoscut, in afara Terrei, care are un circuit al lichidelor? In concordanta cu perioada de revolutie a lui Saturn, Titan prezinta variatii sezoniere, cu o clima umeda vreme de 25 de ani urmata de o perioada uscata de 4-5 ani. Exista lacuri, dar intr-un procent mic, in special in zonele polare, astfel ca satelitul este o lume mult mai arida decat planeta noastra.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 686 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... metanul de pe ...

Stiati ca ...  metanul de pe Titan are un efect de gaz de sera, crescand temperatura atmosferei inghetate, care ar fi fost chiar mai mica in lipsa acestuia, acesta primind doar 1% din energia solara pe care o primim noi?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 687 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... opacitatea atmosferei Titanului ...

Stiati ca ...  opacitatea atmosferei Titanului conduce la un antiefect de sera, la sol fiind mai rece decat in straturile superioare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 688 din categoria stiati ca... astronomie

« 169 170 171

172

173 174 175 »
«

»