´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 173

Stiati ca... Titanul nu duce ...

Stiati ca ...  Titanul nu duce lipsa de hidrocarburi, substante ce stau la baza creaturilor vii asa cum le cunoastem noi, ce ii lipseste in primul rand este energia necesara vietii? Acest fapt insa se va modifica pentru a numita perioada de timp in momentul in care Soarele va deveni giganta rosie. In vreme ce Pamantul va fi parjolit si oceanele se vor fi evaporat, pe Titan clima va deveni blanda, temperatura va creste simtitor, si in bogatia de substante organice prezente s-ar putea ca viata, intr-o forma exotica, sa apara inca o data in Sistemul Solar. Cum aceasta perioada va dura doar cateva sute de milioane de ani, nu va fi posibila decat aparitia unor forme simple de viata, unicelulare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 689 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Titan alaturi de ...

Stiati ca ...  Titan, alaturi de Europa (satelit al lui Jupiter) si de Marte, sunt printre cele mai propice locuri pentru aparitia vietii? Unii cercetatori au sugerat ca ar putea exista viata pe Titan, folosind metanul in loc de apa si respirand hidrogen. Evident, criticile aduse acestor teorii sunt nenumarate, incepand cu faptul ca metanul nu este nici pe departe un solvent atat de eficient precum apa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 690 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... vanturile de pe ...

Stiati ca ...  vanturile de pe Titan au format dune, unele inalte de peste 300 metri si cu o lungime ce ajunge in unele cazuri la sute de kilometri?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 691 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... relieful satelitului Titan ...

Stiati ca ...  relieful satelitului Titan este putin spectaculos? Scanarile radar au evidentiat putini munti peste 1 km, cu cratere care sunt erodate si umplute cu hidrocarburi depuse in urma ploilor de metan sau cu materiale expulzate de vulcani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 692 din categoria stiati ca... astronomie

« 170 171 172

173

174 175 176 »
«

»