´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 174

Stiati ca... Titanul are interiorul ...

Stiati ca ...  Titanul are interiorul compus in proportii egale din gheata si roca? Roca se regaseste probabil in centru, iar gheata in straturile superioare? Este posibil ca o parte din apa sa se afle chiar in stare lichida daca se afla combinata cu amoniac, formand un ocean subteran despre care unele analize realizate de sonda Cassini au aratat indicii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 693 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Titanul orbiteaza planeta ...

Stiati ca ...  Titanul orbiteaza planeta Saturn in aproape 16 zile? La fel ca Luna, si de altfel ca multi alti sateliti ai planetelor mari, perioada de rotatie si cea de revolutie coincid, aratand mereu aceeasi fata catre planeta ce-l gazduieste. Pe langa acest fapt, este in rezonanta si cu un alt satelit, Hyperion, in raport de 3:4.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 694 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Titanul nu a ...

Stiati ca ...  Titanul nu a putut fi studiat in detaliu inainte de misiunea Cassini-Huygens, din cauza atmosferei dense si opace? De altfel, din cauza acestei atmosfere initial satelitul a fost considerat mai mare decat Ganymede, ocupand primul loc ca dimensiuni.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 695 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Titanul este ll ...

Stiati ca ...  Titanul este ll doilea satelit ca marime din Sistemul Solar, singurul cu o atmosfera preciabila si unicul corp cunoscut, exceptand planeta noastra, care are lichide la suprafata?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 696 din categoria stiati ca... astronomie

« 171 172 173

174

175 176 177 »
«

»