´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 175

Stiati ca... compozitia atmosferei de ...

Stiati ca ...  compozitia atmosferei de pe Titan este dominata de azot, care exista in proportie de peste 98%, apoi metan, hidrogen si urme de alte elemente, precum diverse hidrocarburi, dioxid de carbon, monoxid de carbon, heliu etc.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 697 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... pe Titan presiunea ...

Stiati ca ...  pe Titan presiunea la sol este cu 60% mai mare decat cea terestra, comparabila cu presiunea resimtita pe fundul unei piscine?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 698 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... atmosfera Titanului este ...

Stiati ca ...  atmosfera Titanului este densa, iar gravitatia indeajuns de mica incat daca am ajunge acolo si ne-am atasa aripi usoare la brate, am putea zbura? Tot gravitatia redusa este si cauza pentru care atmosfera titaniana se extinde in spatiu mult mai departe decat in cazul Pamantului, la peste 1.200 km inaltime de la sol.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 699 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Titanul are interiorul ...

Stiati ca ...  Titanul are interiorul compus in proportii egale din gheata si roca? Roca se regaseste probabil in centru, iar gheata in straturile superioare? Este posibil ca o parte din apa sa se afle chiar in stare lichida daca se afla combinata cu amoniac, formand un ocean subteran despre care unele analize realizate de sonda Cassini au aratat indicii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 700 din categoria stiati ca... astronomie

« 172 173 174

175

176 177 178 »
«

»