´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 185

Stiati ca... planeta Saturn radiaza ...

Stiati ca ...  planeta Saturn radiaza in spatiu mai multa energie decat cea primita de la Soare? O buna parte din aceasta este generata de contractia generata de gravitatie, ca si in cazul planetei Jupiter, insa acest mecanism nu poate explica luminozitatea totala.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 737 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... desi planeta Saturn ...

Stiati ca ...  desi planeta Saturn intra in categoria planetelor gazoase, nu este o sfera exclusiv formata din gaz? Stratul de hidrogen metalic lichid este motorul campului magnetic al planetei. Campul magnetic saturnian este comparabil cu cel al Pamantului si considerabil mai mic decat cel al lui Jupiter, de unde rezulta ca acest strat de hidrogen lichid cu proprietati metalice este mult mai subtire decat in cazul planetei vecine mai mari.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 738 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... interiorul planetei Saturn ...

Stiati ca ...  interiorul planetei Saturn este format dintr-un nucleu de roca invelit intr-un strat de hidrogen metalic lichid, iar la exterior un strat de hidrogen molecular?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 739 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... planeta Saturn contine ...

Stiati ca ...  planeta Saturn contine 75% hidrogen si 25% heliu, precum si urme de apa, metan, amoniac si roca? Aceasta compozitie este similara cu cea a nebuloasei primordiale din care a luat nastere sistemul solar.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 740 din categoria stiati ca... astronomie

« 182 183 184

185

186 187 188 »
«

»