´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 204

Stiati ca... satelitul Callisto are ...

Stiati ca ...  satelitul Callisto are de asemenea serii de cratere in linie, provenind de la corpuri ce s-au dezintegrat sub presiunea fortei gravitationale si abia apoi au lovit satelitul?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 813 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... satelitului Callisto are ...

Stiati ca ...  satelitului Callisto are pe suprafata sa cratere uriase de impact? Cele mai mari fiind Valhalla, cu un diametru de 3.600 km, si Asgard, cu 1.600 km in diametru.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 814 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... satelitul Callisto are ...

Stiati ca ...  satelitul Callisto are un slab camp magnetic indus de Jupiter ar putea releva prezenta unui ocean sarat cu o adancime de 50-200 km sub crusta de gheata de la exterior, de 80-150 km grosime, plin cu un antigel natural, cum ar fi amoniacul?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 815 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... satelitul Callisto este ...

Stiati ca ...  satelitul Callisto este in intregime acoperit de cratere, sugerand lipsa vreunei activitati tectonice de orice fel in istoria sa? Jumatate roca si jumatate gheata ca si compozitie, acest satelit nu are straturi diferentiate in interior, neavand structura interna cum este cazul celorlalti sateliti galileeni. Nu este prins in rezonanta cu Jupiter (aceasta rezonanta ajutand celelalte luni sa dezvolte activitate geologica) si nu are atmosfera, decat urme de dioxid de carbon si, probabil, oxigen.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 816 din categoria stiati ca... astronomie

« 201 202 203

204

205 206 207 »
«

»