´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 211

Stiati ca... atmosfera superioara a ...

Stiati ca ...  atmosfera superioara a planetei Jupiter este vizibil impartita in benzi la diferite latitudini, iar de-a lungul liniilor ce e delimiteaza se pot observa turbulente si furtuni? Benzile de nori, diferit colorate, se invart in jurul planetei in sensul acelor de ceasornic. Viteze de 100 m/s sunt comune in zonele de turbulenta. Benzile variaza in grosime, culoare si ntensitate de la an la an, insa raman suficient de stabile in timp. Viteza vanturilor, compozitia chimica a norilor si diferentele de temperatura sunt responsabile de delimitarea lor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 841 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... compozitia planetei Jupiter ...

Stiati ca ...  compozitia planetei Jupiter asa cum este cunoscuta astazi, arata astfel: ~86% hidrogen molecular, ~13% heliu, 0,1% metan, 0,1% vapori de apa, 0,02% amoniac, 0,0002% etan, 0,0001% fosfati si mai putin de 0,00010% hidrogen sulfurat?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 842 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... atmosfera planetei Jupiter ...

Stiati ca ...  atmosfera planetei Jupiter contine urme de metan, vapori de apa, amoniac si silicati? De asemenea, se mai regasesc carbon, etan, sulfat de hidrogen, neon, oxigen, sulfuri. Proportiile atmosferice de hidrogen si heliu sunt similare cu compozitia, dedusa teoretic, a nebuloasei solare primordiale.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 843 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... temperatura si presiunea ...

Stiati ca ...  temperatura si presiunea din interiorul mantalei planetei Jupiter cresc progresiv cu cat ne apropiem de nucleu.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 844 din categoria stiati ca... astronomie

« 208 209 210

211

212 213 214 »
«

»