´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 212

Stiati ca... inclinatia mica a ...

Stiati ca ...  inclinatia mica a axei lui Jupiter face ca polii sa primeasca o cantitate mai redusa de energie solara decat ecuatorul? Convectia din interiorul planetei transporta mai multa caldura spre poli, si astfel se balanseaza temperaturile straturilor de nori.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 845 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... stratul de nori ...

Stiati ca ...  stratul de nori al planetei Jupiter are o grosime de doar 50 km? Sub stratul de nori de amoniac exista o regiune "senina", iar sub aceasta se presupune ca ar exista nori in care predomina apa (asemeni celor binecunoscuti pe Terra), datorita fulgerelor observate in atmosfera lui Jupiter.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 846 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... norii planetei Jupiter ...

Stiati ca ...  norii planetei Jupiter sunt compusi in special din cristale de amoniac si acopera planeta perpetuu?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 847 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... atmosfera superioara a ...

Stiati ca ...  atmosfera superioara a planetei Jupiter este vizibil impartita in benzi la diferite latitudini, iar de-a lungul liniilor ce e delimiteaza se pot observa turbulente si furtuni? Benzile de nori, diferit colorate, se invart in jurul planetei in sensul acelor de ceasornic. Viteze de 100 m/s sunt comune in zonele de turbulenta. Benzile variaza in grosime, culoare si ntensitate de la an la an, insa raman suficient de stabile in timp. Viteza vanturilor, compozitia chimica a norilor si diferentele de temperatura sunt responsabile de delimitarea lor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 848 din categoria stiati ca... astronomie

« 209 210 211

212

213 214 215 »
«

»