´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 248

Stiati ca... nucleul interior si ...

Stiati ca ...  nucleul interior si crusta sunt solide, iar nucleul exterior si mantaua sunt semifluide?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 989 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... diviziunea in litosfera ...

Stiati ca ...  diviziunea in litosfera si astenosfera a fost facuta in anii '40 ai secolului trecut, litosfera reprezentand un strat solid, ce pluteste pe un strat lichid sau semilichid, astenosfera. Litosfera cuprinde crusta, insa cuprinde de asemenea si o portiune de manta. Astenosfera este partea superioara a mantalei. Aceasta clasificare nu trebuie confundata cu cea in functie de compozitia chimica, ce desparte crusta de manta.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 990 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... structura Pamantul este ...

Stiati ca ...  structura Pamantul este formata din: Crusta 0- 40 km, mantaua superioara 40- 400 km, regiunea de tranzitie 400- 650 km, mantaua inferioara 650-2890 km, nucleul exterior 2890-5150 km, nucleul interior 5150-6378 km?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 991 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... in prezent exista ...

Stiati ca ...  in prezent exista 8 mari placi tectonice? Placa nord-americana - America de Nord, Atlanticul de Nord Vest si Groenlanda; Placa sud-americana - America de Sud si Atlanticul de Sud Vest; Placa antarctica - Antarctica si oceanul sudic; Placa eurasica - Atlanticul de Nord Est, Europa si Asia exceptand India; Placa africana - Africa, Atlanticul de Sud Est si vestul Oceanului Indian; Placa indiano-australiana - India, Australia, Noua Zeelanda si cea mai mare parte a Oceanului Indian; Placa Nazca - Pacificul de Est; Placa pacifica - Cea mai mare parte a Oceanului Pacific Exista, de asemenea, multe alte placi de dimensiuni mici la hotarele carora se produc in general cutremurele.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 992 din categoria stiati ca... astronomie

« 245 246 247

248

249 250 251 »
«

»