´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 252

Stiati ca... dioxidul de carbon ...

Stiati ca ...  dioxidul de carbon a fost probabil mult mai abundent gaz de pe Pamant cu cateva miliarde de ani in urma, insa a fost dizolvat in oceane sau prins in roci (carbonati)? Aceasta cantitate redusa de dioxid de carbon din atmosfera este foarte importanta pentru mentinerea caldurii primite de la Soare, pentru a nu se produce efectul de sera.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1005 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... atmosfera terestra este ...

Stiati ca ...  atmosfera terestra este compusa in cea mai mare parte din azot (78,8%) si oxigen (20,94%), precum si alte elemente (argon - 0,93%, dioxid de carbon - 0.038%, apa?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1006 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... atmosfera Pamantului este ...

Stiati ca ...  atmosfera Pamantului este de aproape 100 de ori mai putin densa decat a planetei Venus, insa de 100 de ori mai densa decat atmosfera martiana? Ea nu are o granita propriu-zisa, devenind treptat tot mai subtire. 3/4 din masa totala a acesteia este continuta in primii 11 km altitudine (troposfera).

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1007 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... suprafata Pamantului este ...

Stiati ca ...  suprafata Pamantului este acoperita de oceane in proportie de 70%? Acest lucru este vital pentru viata asa cum o cunoastem, fiind singura planeta la suprafata careia apa poate exista in forma lichida.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1008 din categoria stiati ca... astronomie

« 249 250 251

252

253 254 255 »
«

»