´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 255

Stiati ca... viitorul planetei Pamant ...

Stiati ca ...  viitorul planetei Pamant este strans legata de Soare? Luminozitatea acestuia va continua sa creasca cu timpul, fiind mai puternica cu 10% in 1,1 mld. ani si cu 40% peste 3,5 mld. ani. Cresterea temperaturii si nivelului de radiatii va duce probabil la pierderea oceanelor prin evaporare, in 5 miliarde de ani, Soarele se va transforma in giganta rosie, extinzandu-se pana la orbita din prezent a Pamantului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1017 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Luna s-a format ...

Stiati ca ...  Luna s-a format curand si ea in perioada de inceput a Pamantului, cel mai probabil prin coliziunea Pamantului cu un alt corp, de marimea planetei Marte, numit generic Theia?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1018 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... atmosfera primordiala a ...

Stiati ca ...  atmosfera primordiala a Pamantului a fost produsa de activitatea vulcanica? Gheata, livrata probabil de cometele ce au luat contact cu solul, a racit atmosfera si a produs, mai tarziu, oceanele.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1019 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Pamantul s-a format ...

Stiati ca ...  Pamantul s-a format acum 4,57 miliarde de ani in nebuloasa solara, alaturi de Soare si de celelalte planete. La inceput roca era topita, pentru ca apoi planeta sa inceapa sa se raceasca si sa se solidifice la suprafata?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1020 din categoria stiati ca... astronomie

« 252 253 254

255

256 257 258 »
«

»