´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 26

Stiati ca... galaxia noastra este ...

Stiati ca ...  galaxia noastra este un adevarat canibal? Toate galaxiile mari si-au mancat din "semeni". Cel putin trei galaxii mai mici sunt consumate in prezent de a noastra. Acestea sunt distorsionate, deformate in adevarate "fluvii stelare".

Curiozitati: Curiozitatea numarul 101 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... in centrul galaxiei ...

Stiati ca ...  in centrul galaxiei noastre se afla o gaura neagra? Toate stelele din galaxie se rotesc in jurul nucleului acesteia. Acolo, ascunsa de norii de praf si gaz, se afla o gaura neagra, un obiect de 4 milioane de ori mai masiv decat Soarele si totusi mic cat distanta Soare-Mercur. Nici o raza de lumina nu este emisa direct de obiect, iar stelele cele mai apropiate se rotesc in jurul sau cu viteze de mii de km pe secunda.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 102 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... galaxia noastra este ...

Stiati ca ...  galaxia noastra este un loc in Univers unde s-au format sute de miliarde de stele?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 103 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... galaxia noastra este ...

Stiati ca ...  galaxia noastra este o galaxie spirala barata? Se credea pana acum cativa ani ca traim intr-o galaxie spirala in care bratele se desfasoara direct din nucleu. La unele galaxii, bratele spirale se desfasurau dintr-o regiune alungita, o "bara", in care se intalneau stele galbene batrane. Galaxia noastra este la fel. O galaxie spirala barata. Bara centrala este mare, avand 27.000 ani lumina lungime.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 104 din categoria stiati ca... astronomie

« 23 24 25

26

27 28 29 »
«

»