´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 262

Stiati ca... in straturile norilor ...

Stiati ca ...  in straturile norilor Venusieni au fost detectate vanturi puternice, de pana la 350 km/h? Insa la nivelul solului atmosfera este foarte calma, cu brize de nu mai mult de cativa kilometri pe ora, insa datorita densitatii atmosferei, aceste vanturi lente au o putere considerabila, si transporta cu ele praf si roca.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1045 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... norii Venusieni reflecta ...

Stiati ca ...  norii Venusieni reflecta 60% din lumina solara primita? Motiv pentru care planeta se arata atat de stralucitoare pe cerul noptii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1046 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... norii Venusieni sunt ...

Stiati ca ...  norii Venusieni sunt alcatuiti in cea mai mare parte din acid sulfuric? Stratul de nori este in continua miscare in jurul planetei, in 4 zile reusind o rotatie completa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1047 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... pe Venus exista ...

Stiati ca ...  pe Venus exista cateva straturi de nori, cu grosimi de cativa kilometri? Au fost individualizate 3 straturi de nori intre 50 si 70 km altitudine. Densitatea si marimea particulelor creste cu cat coboram, la 50 km stratul de nori fiind atat de opac, incat intrece cel mai dens smog terestru. Intre 30 si 50 km este ceata, ce devine tot mai transparenta cu cat ne apropiem de sol, atmosfera devenind limpede sub 30 km.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1048 din categoria stiati ca... astronomie

« 259 260 261

262

263 264 265 »
«

»