´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 263

Stiati ca... se crede ca ...

Stiati ca ...  se crede ca la inceput atmosfera terestra si cea venusiana aveau aproximativ aceeasi compozitie chimica? Pe Terra, vaporii de apa s-au condensat in oceane, iar dioxidul de carbon a fost dizolvat in acestea, transformat de viata sau inglobat in roci, pe cand pe Venus oceanele s-au evaporat, dioxidul de carbon ramanand liber in atmosfera. Fara un strat de ozon, radiatiile ultraviolete au disociat vaporii de apa, oxigenul fiind prins in compusi (rocile sunt puternic oxidate), iar hidrogenul evadand.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1049 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... structura norilor venusieni ...

Stiati ca ...  structura norilor venusieni sugereaza ca atmosfera planetei a fost la origine foarte asemanatoare cu cea a Pamantului? Aici se pare ca existau cantitati importante de apa la suprafata, apa ce s-a evaporat datorita efectului de sera in crestere?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1050 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... temperatura la suprafata ...

Stiati ca ...  temperatura la suprafata planetei Venus nu variaza mult de la noapte la zi, in ciuda duratei atat de mari de expunere la Soare sau la intuneric?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1051 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... dramaticul efect de ...

Stiati ca ...  dramaticul efect de sera de pe Venus ridica temperatura la peste 400 de grade Celsius, facand din acesta cea mai fierbinte planeta din Sistemul Solar?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1052 din categoria stiati ca... astronomie

« 260 261 262

263

264 265 266 »
«

»