´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 27

Stiati ca... de pe Terra ...

Stiati ca ...  de pe Terra vedem doar 0,000003% din ea? Cele 6000 de stele vizibile cu ochiul liber, imprastiate pe bolta cereasca, reprezinta doar o mica fractiune din cele 200 de miliarde aflate in galaxia noastra. Cele mai indepartate stele vizibile cu ochilul liber se afla la aproximativ 1000 de ani lumina de noi (cu mici exceptii), restul neputand fi vazute fiind prea indepartate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 105 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... galaxia noastra se ...

Stiati ca ...  galaxia noastra se afla intr-o suburbie? Galaxiile se aduna in roiuri si super-roiuri. Roiul de galaxii din Virgo se afla la 60 milioane ani lumina departare si ne atrage gravitational. Daca acesta ar fi centrul unui oras mare, locul in care se afla Galaxia este un cartier marginas.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 106 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... galaxia noastra se ...

Stiati ca ...  galaxia noastra se afla intr-o zona linistita? Galaxia se afla in "Grupul Local", o adunatura de galaxii. Este cel mai masiv membru al acestui grup care contine alte 40-50 de galaxii. Doar galaxia din Andromeda pare putin mai mare, restul fiind galaxii pitice, aglomerari de cateva milioane de stele.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 107 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... galaxia noastra este ...

Stiati ca ...  galaxia noastra este un adevarat canibal? Toate galaxiile mari si-au mancat din "semeni". Cel putin trei galaxii mai mici sunt consumate in prezent de a noastra. Acestea sunt distorsionate, deformate in adevarate "fluvii stelare".

Curiozitati: Curiozitatea numarul 108 din categoria stiati ca... astronomie

« 24 25 26

27

28 29 30 »
«

»