´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 28

Stiati ca... in centrul galaxiei ...

Stiati ca ...  in centrul galaxiei noastre se afla o gaura neagra? Toate stelele din galaxie se rotesc in jurul nucleului acesteia. Acolo, ascunsa de norii de praf si gaz, se afla o gaura neagra, un obiect de 4 milioane de ori mai masiv decat Soarele si totusi mic cat distanta Soare-Mercur. Nici o raza de lumina nu este emisa direct de obiect, iar stelele cele mai apropiate se rotesc in jurul sau cu viteze de mii de km pe secunda.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 109 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... galaxia noastra este ...

Stiati ca ...  galaxia noastra este un loc in Univers unde s-au format sute de miliarde de stele?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 110 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... galaxia noastra este ...

Stiati ca ...  galaxia noastra este o galaxie spirala barata? Se credea pana acum cativa ani ca traim intr-o galaxie spirala in care bratele se desfasoara direct din nucleu. La unele galaxii, bratele spirale se desfasurau dintr-o regiune alungita, o "bara", in care se intalneau stele galbene batrane. Galaxia noastra este la fel. O galaxie spirala barata. Bara centrala este mare, avand 27.000 ani lumina lungime.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 111 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... NASA a anuntat ...

Stiati ca ...  NASA a anuntat la inceputul anului 2014 descoperirea unei exoplanete de dimensiunea Terrei, numita Kepler-186f, unde ar putea exista apa in stare lichida si chiar forme de viata?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 112 din categoria stiati ca... astronomie

« 25 26 27

28

29 30 31 »
«

»