´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 286

Stiati ca... la fel ca ...

Stiati ca ...  la fel ca Pamantul, Soarele este compus din mai multe straturi ce ii definesc structura? Insa, temperatura si densitatea cresc pe Soare dramatic cu cat inaintam spre centru? In centru densitatea atinge 150 g/cm3, pe cand in coroana abia atinge 1x10-15 g/cm3, asemanator cu vidul produs in laboratoarele pamantene.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1141 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Soarele face parte ...

Stiati ca ...  Soarele face parte din a treia generatie de stele aparute in Univers? Abundenta elementelor grele, ce se pot forma doar in interiorul stelelor foarte fierbinti sau imediat dupa explozia unei supernove, confirma aceasta teorie.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1142 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... durata maxima a ...

Stiati ca ...  durata maxima a unei eclipse totale de Soare este de 7 minute? In timpul eclipsei totale se poate observa coroana solara, altfel invizibila datorita luminii foarte puternice si, de asemenea, parti din cromosfera. Cerul se va intuneca brusc, ca dupa o jumatate de ora de la apusul Soarelui, pe cer aparand cele mai stralucitoare stele si planete la momentul respectiv. Temperatura poate scadea si chiar pot aparea unele fenomene meteorologice, datorita diferentelor de temperatura ale maselor de aer.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1143 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... eclipsele solare pot ...

Stiati ca ...  eclipsele solare pot fi de trei feluri: partiale: cand discul solar nu este acoperit complet de cel lunar; inelare: cand Luna este departata de Terra si marimea ei aparenta pe cer este mai mica decat a Soarelui; totale: cand Soarele este acoperit complet de Luna?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1144 din categoria stiati ca... astronomie

« 283 284 285

286

287 288 289 »
«

»