´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 289

Stiati ca... petele solare sunt ...

Stiati ca ...  petele solare sunt partea vizibila a fluxurilor magnetice din zona convectiva? Daca stresul asupra fluxului atinge o anumita limita, acesta se va bucla cu capetele spre suprafata Soarelui. Petele apar in general in perechi si au polaritati opuse. Ele migreaza de-a lungul ciclului solar, apropiindu-se de ecuator in perioada de maxim. Sunt usor de observat cu un telescop mic, cu protectia adecvata.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1153 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... petele solare sunt ...

Stiati ca ...  petele solare sunt regiuni in care activitatea magnetica este foarte puternica, ceea ce duce la o temperatura mai scazuta dar inca fierbinte, fata de zona inconjuratoare? Temperatura acestor pete se situeaza intre 3727 - 4227 grade Celsius, fata de temperatura normala la suprafata de putin peste 55427 grade Celsius.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1154 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... activitatea magnetica are ...

Stiati ca ...  activitatea magnetica are o influenta importanta asupra activitatii Soarelui? Ciclul prezinta un maxim o data la aproximativ fiecare 11 ani si, de asemenea, un minim. Maximul se caracterizeaza prin pete solare frecvente, explozii solare dese si puternice, intensificarea tuturor fenomenelor solare in general.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1155 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... ciclul solar reprezinta ...

Stiati ca ...  ciclul solar reprezinta o perioada de 22 ani in care campul magnetic solar se roteste cu 360 de grade, polii magnetici inversandu-se?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1156 din categoria stiati ca... astronomie

« 286 287 288

289

290 291 292 »
«

»