´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 291

Stiati ca... Soarele este de ...

Stiati ca ...  Soarele este de 332.900 ori mai masiv decat Pamantul si contine 99,86% din masa intregului Sistem Solar? Aduna la un loc, prin forta sa gravitationala, toate corpurile ce fac parte din acest sistem.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1161 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Soarele devine tot ...

Stiati ca ...  Soarele devine tot mai luminos cu timpul? La inceput, curand dupa formarea Terrei, Soarele stralucea doar cu 75% din forta cu care o face astazi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1162 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Soarele este cea ...

Stiati ca ...  Soarele este cea mai apropiata stea de Pamant, la o distanta de aproximativ 149,6 milioane km? Aceasta distanta este considerata o marime de masurare a lungimii, numita unitate astronomica (UA), folosita pentru masurarea distantelor din sistemul solar. Uriasa sfera de gaz ionizat asigura fotosinteza plantelor, este sursa principala a combustibililor fosili, ne da anotimpurile, curentii oceanici si clima.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1163 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... forta centrifuga la ...

Stiati ca ...  forta centrifuga la nivelul ecuatorului produsa de rotatia lenta a Soarelui este de 18 milioane de ori mai slaba decat forta gravitationala? Efectele mareice ale planetelor sunt mult prea slabe pentru a produce o deformare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1164 din categoria stiati ca... astronomie

« 288 289 290

291

292 293 294 »
«

»