´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 298

Stiati ca... s-a putut demonstra ...

Stiati ca ...  s-a putut demonstra ca uriasa temperatura ce exista in interiorul Soarelui atinge 20 de milioane de grade si ca la aceasta caldura nu poate exista niciun corp chimic compus, iar atomii izolati sunt lipiti de electronii lor?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1189 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... printre cele mai ...

Stiati ca ...  printre cele mai mari stele cunoscute este steaua Epsilon din Constelatia Vizitiului? Diametrul acesteia intrece de 2.850 de ori pe acela al Soarelui. In el ar incapea tot sistemul nostru planetar pana la Saturn.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1190 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... exista si stele ...

Stiati ca ...  exista si stele pitice? Astfel, steaua Kulper, o stea cu un diametru pe jumatate cat al Pamantului are o forta de atractie de milioane de ori mai mare decat a Terrei? O paine care pe planeta noastra are 1 kg, ar cantari la suprafata acestei stele mii de tone, iar un om ajunge sa cantareasca sute de mii de tone, fiind strivit intr-o clipa de propria lui greutate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1191 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... caldura pe care ...

Stiati ca ...  caldura pe care o trimite Soarele spre Pamant in timp de un an ar putea topi un strat de gheata inalt de 36 de metri care ar acoperi tot globul pamantesc? Din aceasta uriasa caldura, numai a doua miliarda parte ajunge pana la marginea atmosferei terestre. De asemenea, pentru a obtine energia raspandita de soare intr-o secunda trebuie sa ardem 11,5 miliarde de tone de antracit. Aceasta energie ar fi suficienta pentru a topi un strat de gheata gros de circa 1.000 km care ar acoperi Pamantul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1192 din categoria stiati ca... astronomie

« 295 296 297

298

299 300 301 »
«

»