´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 3

Stiati ca... dupa ce a ...

Stiati ca ...  dupa ce a calaturit un deceniu prin spatiu, sonda spatiala Rosetta a ajuns la destinatie orbitand in jurul cometei 67P/Churyumov-Gerasimenko? In data de 12 noiembrie 2014 la ora 11:03, robotul Philae s-a separat de sonda spatiala a reusit imposibilul, s-a fixat pe cometa 67P/Churyumov-Gerasimenko la ora 18:01 (ora Romaniei) in regiunea denumita Agilkia.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 9 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... in februarie 2015 ...

Stiati ca ...  in februarie 2015 sonda spatiala Dawn a inceput sa transmita primele imagini cu Ceres, pe masura ce se apropia de planeta pitica? Dupa ce a parcurs o distanta de 4,9 miliarde de kilometrii timp de 7,5 ani, sonda spatiala Dawn s-a inscris pe orbita planetei pitice Ceres in data de 6 martie 2015, la ora 12:39 GMT (14:39 ora Romaniei). Pe langa faptul ca este prima sonda care viziteaza o planeta pitica, Dawn este si singura misiune care a reusit sa orbiteze doua corpuri extraterestre. Sonda spatiala se mai remarca si prin folosirea unui motor ionic, un tip de propulsie bazata pe accelerarea ionilor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 10 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... sonda spatiala Dawn ...

Stiati ca ...  sonda spatiala Dawn a fost lansata la data de 27 septembrie 2007 intr-o misiune de cercetare a asteroidului gigant Vesta si planetei pitice Ceres? In iulie 2011, Dawn a ajuns la asteroidul Vesta si a transmis cele mai detaliate imagini si date pe care le avem pana acum despre acest corp ceresc. Dupa un an petrecut alaturi de Vesta, Dawn a parasit asteroidul si s-a indreptat spre Ceres.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 11 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... sonda spatiala Down ...

Stiati ca ...  sonda spatiala Down dupa ce a efectuat o calatorie de 4,9 miliarde de kilometri s-a inscris pe orbita planetei pitice Ceres? Dawn si ziua de 6 martie 2015 vor ramane in istorie, fiind prima data cand o sonda spatiala orbiteaza in jurul unei planete pitice. Misiunea principala de cercetare ar trebui sa se incheie in iulie 2015, iar oamenii de stiinta spera sa obtina noi date despre inceputurile Sistemului Solar.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 12 din categoria stiati ca... astronomie

« 1 2

3

4 5 6 »
«

»