´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 30

Stiati ca... meteoritii in calatoria ...

Stiati ca ...  meteoritii, in calatoria lor prin spatiul cosmic, poarta denumirea de meteori, devenind ceea ce sunt (meteoriti) abia dupa ce reusesc sa supravietuiasca arderilor intense de peste 1700 grade Celsius la care sunt supusi odata cu trecerea prin atmosfera terestra?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 117 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... o exoplaneta roz ...

Stiati ca ...  o exoplaneta roz, denumita GJ 504b, a fost descoperita de cercetatorii de la NASA, cu ajutorul telescopului in infrarosu Subaru, la o distanta de 57 ani-lumina de Terra? GJ 504b este cea mai mica exoplaneta care a putut fi observata si fotografiata pana in prezent cu ajutorul tehnicilor de imagistica, are o temperatura medie de 237 grade Celsius, iar steaua ei, GJ 404, este usor mai calda decat Soarele si poate fi vazuta in constelatia Fecioarei cu ochiul liber.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 118 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... acum circa 50 ...

Stiati ca ...  acum circa 50 000 de ani, prabusirea unui meteorit a produs craterul cu cea mai mare deschidere, care se afla pe teritoriul Statelor Unite, in Arizona? Acesta are un diametru de 1,6 kilometri si o adancime de peste 200 de metri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 119 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... un asteroid mare ...

Stiati ca ...  un asteroid mare poate fi transformat in depozit de combustibil sau in statie de alimentare in interiorul sistemului Pamant-Luna, ceea ce ar reduce rapid costul zborului cu echipaj prin intregul sistem solar? Pe langa apa, asteroizii contin multe alte materiale valoroase, precum metalele din grupele fierului, nichelului sau platinei, care au o vasta gama de utilizari.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 120 din categoria stiati ca... astronomie

« 27 28 29

30

31 32 33 »
«

»