´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 313

Stiati ca... Jupiter este cel ...

Stiati ca ...  Jupiter este cel mai voluminos corp din sistemul nostru solar (in afara de Soare)? Este un fel de stea cu o compozitie asemanatoare Soarelui radiind mai multa energie decat primeste. Daca ar fi avut masa de 10 ori mai mare ar fi putut atinge temperatura necesara pentru declansara reactiilor de fuziune din Soare. El are un acoperamant de nori puternic reflectant de aceea se vede destul de stralucitor de pe Pamant. Jupiter are 12 sateliti dintre care Io, Europa, Ganymede, Callisto sunt cei mai importanti. Jupiter are si un inel foarte ingust si subtire, descoperit de misiunea Voyager 1 (SUA) din 1979.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1249 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... astronautii au nevoie ...

Stiati ca ...  astronautii au nevoie de programe precise de lucru si odihna pentru ca viata in spatiul cosmic sa li se para normala, acestia fac exercitii fizice cel putin doua ore pe zi ca sa-ai intretina muschii intr-o stare buna?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1250 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... prima sonda ce ...

Stiati ca ...  prima sonda ce a vizitat planeta Marte a fost Mariner 4 in 1965? Mariner 4 doar a survolat planeta, prima sonda ce a asolizat fiind Mars 2, urmata de Viking 1 si Viking 2 in 1972.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1251 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Neptun a fost ...

Stiati ca ...  Neptun a fost vizitata de o singura naveta spatiala, Voyager 2, in 1989? Din iulie pana in septembrie, Voyager 2 a descoperit sase noi luni neptuniene. Dintre acestea Proteus este notabil datorita marimii sale cat si a densitatii. Patru luni ale planetei, Naiad, Thalassa, Despina si Galatea orbiteaza destul de aproape pentru a nu depasi inelele lui Neptun. Larissa a fost descoperita in 1981. Inca cinci luni au fost descoperite intre 2002 si 2003. Deoarece Neptun a fost zeul roman al marii, lunile planetei au fost numite dupa zeii mai mici ai marii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1252 din categoria stiati ca... astronomie

« 310 311 312

313

314 315 316 »
«

»