´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 314

Stiati ca... in spatiul cosmic ...

Stiati ca ...  in spatiul cosmic traiesc oameni incepand cu anul 1971, la bordul statiilor spatiale unde au trait oameni pentru scurte perioade, statii aflate pe orbite la 400 km deasupra Pamantului? Statia spatiala Mir, care inseamna pace, se afla pe orbita din anul 1986.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1253 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... Neptun are 13 ...

Stiati ca ...  Neptun are 13 luni cunoscute de noi, cea mai mare este Triton, descoperita de William Lassell, la 17 zile dupa descoperirea planetei? Spre deosebire de celelalte luni ale altor planete, Triton are o miscare de retrogradare, ceea ce indica faptul ca a fost, cel mai probabil, o planeta de sine statatoare. Triton este cel mai rece obiect care a fost masurat in Sistemul Solar, cu temperaturi de ?235 °C.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1254 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... in ordinea descoperirii ...

Stiati ca ...  in ordinea descoperirii, al doilea satelit al planetei Neptun este Nereid, care are cea mai excentrica orbita din tot Sistemul Solar?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1255 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... planeta Neptun a ...

Stiati ca ...  planeta Neptun a fost descoperita pe septembrie 1846 si a fost prima planeta descoperita mai degraba prin predictie matematica decat prin observare. Perturbarile in orbita lui Uranus au condus astronomii la concluzia existentei planetei Neptun. Totusi se pare ca conform schitelor lui Galileo Galilei se pare ca acesta a observat prima data planeta Neptun pe 28 decembrie 1612 si din nou pe 27 ianuarie 1613, insa de fiecare data a confundat planeta cu o stea, nefiind creditat cu descoperirea sa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1256 din categoria stiati ca... astronomie

« 311 312 313

314

315 316 317 »
«

»