´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 318

Stiati ca... toaleta nu se ...

Stiati ca ...  toaleta nu se curata cu apa, ca pe Pamant, ci cu ajutorul unui jet puternic de aer, sistemul separa deseurile solide de cele lichide, cele solide raman la bord pentru a fi distruse dupa aterizare, in timp ce lichidele sunt dispersate in spatiu? NASA a incercat cu ceva vreme in urma sa construiasca in interiorul costumelor spatiale niste dispozitive care sa functioneze pe post de toaleta... dupa un timp au renuntat la proiect si le-au dat tuturor astronautilor scutece pentru adulti.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1269 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... atunci cand se ...

Stiati ca ...  atunci cand se afla pe Luna, astronautii, pot sa alerge si sa sara cu mult mai departe decat pe Pamant, aceasta se intampla deoarece gravitatia este cu mult mai mica pe Luna, greutatea ta este de sase ori mai mica decat greutatea ta de pa Pamant?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1270 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... pe parcursul a ...

Stiati ca ...  pe parcursul a 24 de ore se poate vedea rasaritul de 16 ori, ciclul normal noapte/zi cu care suntem obisnuiti, se transforma in spatiu intr-o suita de apusuri si rasarituri de soare, ce au o frecventa de 90 minute? Astronautii folosesc insa acelasi program de lucru ca si pe Pamant, primind apeluri de desteptare direct de la Centrul de Control.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1271 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... primul om care ...

Stiati ca ...  primul om care a calatorit prin spatiu cosmic a fost un pilot rus, Iuri Gagarin, in anul 1961, cand mica lui nava spatiala s-a deplasat pe o orbita in jurul Pamantului inainte de a intra in atmosfera?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1272 din categoria stiati ca... astronomie

« 315 316 317

318

319 320 321 »
«

»