´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 319

Stiati ca... in 1996 un ...

Stiati ca ...  in 1996 un satelit de constructie britanica a fost distrus de un fragment de marimea unei valize, desprins din racheta spatiala Ariante? Cosmonautul Alexei Leonov a pasit pentru prima oara in spatiu in 1965. El a plutit in spatiu timp de 20 de minute inainte de a intra din nou in mica nava spatiala Voskod 2.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1273 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... temperatura medie pe ...

Stiati ca ...  temperatura medie pe Marte este - 62° C?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1274 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... nebuloasa este de ...

Stiati ca ...  nebuloasa este de fapt un urias nor de hidrogen si praf cosmic? Parti mai dense din nebuloase se pot strange atat de tare incat sa dea nastere la stele. Toate stelele din univers au fost nascute in nebuloase. Cea mai cunoscuta nebuloasa este nebuloasa din constelatia Orion, un nor imens de gaz si praf aflat pe cer in directia constelatiei Orion. Cu ochiul liber, Nebuloasa Orion se vede ca o pata mica (mai mica decat apare Luna pe cer) stralucind slab sub stelele care formeaza 'centura' lui Orion. Astronomii au gasit sute de stele pe cale de formare in inima Nebuloasei Orion.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1275 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... au fost observate ...

Stiati ca ...  au fost observate inele in jurul planetei Neptun, dar mai putin substantiale decat cele ale lui Saturn? Aceste inele au un specific aglomerat, motiv pentru care nu se deslusesc dar care ar putea fi datorate interactiilor gravitationale cu luni mici apropiate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1276 din categoria stiati ca... astronomie

« 316 317 318

319

320 321 322 »
«

»