´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 320

Stiati ca... atunci cand se ...

Stiati ca ...  atunci cand se afla pe Luna, astronautii, pot sa alerge si sa sara cu mult mai departe decat pe Pamant, aceasta se intampla deoarece gravitatia este cu mult mai mica pe Luna, greutatea ta este de sase ori mai mica decat greutatea ta de pa Pamant?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1277 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... pe parcursul a ...

Stiati ca ...  pe parcursul a 24 de ore se poate vedea rasaritul de 16 ori, ciclul normal noapte/zi cu care suntem obisnuiti, se transforma in spatiu intr-o suita de apusuri si rasarituri de soare, ce au o frecventa de 90 minute? Astronautii folosesc insa acelasi program de lucru ca si pe Pamant, primind apeluri de desteptare direct de la Centrul de Control.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1278 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... primul om care ...

Stiati ca ...  primul om care a calatorit prin spatiu cosmic a fost un pilot rus, Iuri Gagarin, in anul 1961, cand mica lui nava spatiala s-a deplasat pe o orbita in jurul Pamantului inainte de a intra in atmosfera?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1279 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... in 1996 un ...

Stiati ca ...  in 1996 un satelit de constructie britanica a fost distrus de un fragment de marimea unei valize, desprins din racheta spatiala Ariante? Cosmonautul Alexei Leonov a pasit pentru prima oara in spatiu in 1965. El a plutit in spatiu timp de 20 de minute inainte de a intra din nou in mica nava spatiala Voskod 2.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1280 din categoria stiati ca... astronomie

« 317 318 319

320

321 322 323 »
«

»