´╗┐

Stiati ca ... astronomie

curiozitati despre astronomie - pagina 321

Stiati ca... temperatura medie pe ...

Stiati ca ...  temperatura medie pe Marte este - 62° C?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1281 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... nebuloasa este de ...

Stiati ca ...  nebuloasa este de fapt un urias nor de hidrogen si praf cosmic? Parti mai dense din nebuloase se pot strange atat de tare incat sa dea nastere la stele. Toate stelele din univers au fost nascute in nebuloase. Cea mai cunoscuta nebuloasa este nebuloasa din constelatia Orion, un nor imens de gaz si praf aflat pe cer in directia constelatiei Orion. Cu ochiul liber, Nebuloasa Orion se vede ca o pata mica (mai mica decat apare Luna pe cer) stralucind slab sub stelele care formeaza 'centura' lui Orion. Astronomii au gasit sute de stele pe cale de formare in inima Nebuloasei Orion.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1282 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... au fost observate ...

Stiati ca ...  au fost observate inele in jurul planetei Neptun, dar mai putin substantiale decat cele ale lui Saturn? Aceste inele au un specific aglomerat, motiv pentru care nu se deslusesc dar care ar putea fi datorate interactiilor gravitationale cu luni mici apropiate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1283 din categoria stiati ca... astronomie

Stiati ca... daca toate nucleele ...

Stiati ca ...  daca toate nucleele din Univers ar putea fi adunate, ele ar incapea intr-un capac al sticlei? Volumul unui nucleu este de 1.000 de miliarde mai mic decat volumul atomului din care provine. Nucleul in atom este cat o gamalie de chibrit pe un teren de fotbal.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1284 din categoria stiati ca... astronomie

« 318 319 320

321

322 323 324 »
«

»